A co Ty, Kuchennych Rewolucji nie oglądasz?!%-) Na moje oko najlepszy jest olej rzepakowy i masło klarowane, ale mogę się mylić. %-) zależy czy patrzymy pod kątem walorów smakowych czy pod kątem obniżenia kaloryczności samych potraw, bo wiadomo, że na masełku będzie na pewno smaczniej :-D
[...] owoców (które z reguły są dosładzane z dodatkiem oleju ) na rzecz świeżych. Dlaczego uparłeś się na płatki owsiane? ostatni posiłek może wyglądać coś na wzór 5. Nie samą kurą człowiek żyje. Można smażyć, ale trzeba wiedzieć na czym i w jaki sposób. Olej kokosowy/masło klarowane/oliwa z oliwek nawet smalec. Rekomenduje osobiście kokosowy.
Olej kokosowy, smalec, masło klarowane, spraye do smażenia to najlepsze produkty w tym kierunku. Oliwa jak najbardziej też może być. Tutaj możesz poczytać: https://potreningu.pl/articles/5147/oliwa-do-smazenia-czemu-nie
[...] tak jak kolega wyżej radzi. Oliwa nadaje się bardziej do podsmażania niż do smażenia bo to głównie kwasy omega 9 a więc są mało stabilne. Wrzuć w to miejsce olej ryżowy, na masło klarowane szkoda kasy, na smalcu można smażyć ale też nie za długo bo zawiera sporo nienasyconych tłuszczów. Olej kokosowy nadaje się tylko do posiłków białkowo [...]
z tłuszczy to olej kokoswy, masło klarowane, olej lnieny, oliwa z oliwek,smalec, boczek, tłuste ryby, żółtka jaj, tłuste mięso zmniejszasz węgla a w zamian proporcjonalnie zeby zachować kalorycznośc dorzucasz tluszczu
[...] Ewentualnie jeżeli smażymy coś trudniejszego, np. omleta, to jak najbardziej warto wysmarować patelnie tłuszczem. Resztę tłuszczów spożyć na zimno. Najlepiej olej kokosowy, masło klarowane, czy smalec. Można również użyć oleje w sprayu do smażenia, np. coś takiego: https://www.sfd.pl/sklep/ALLNUTRITION_Cooking_Spray_Butter_Oil-opis39557.html
Najlepiej podbić tłuszczami w tym wypadku. Bułki zamień raczej na kasze/ryże/ziemniaki, polędwice z indyka też na mięcho. Brakuje omega6, może gdzieś olej kokosowy/masło klarowane? Wybieraj tłustsze mięsa, ryby. Białko bym zbiła do max180g. I podniosła węgle tym samym, aby uzupełnić kaloryczność.
1 posiłek trudno oceniać, ale jak masz dobre btw z niego to ok, choć dałbym chyba normalne masło, klarowane chyba kiepsko się smaruje i ma kiepski smak.
[...] przepis na naleśniki jak już robisz kilka to wtedy na naleśnika układasz łososia w plasterkach, jakieś warzywka i rolujesz. Ja często robie ale na słodko, ser biały z ricottą czy maskarpone do tego borówki, brzoskwinia drobno pokrojona i mieszam wszytsko i potem nakładam, roluje i lubie podsmażane, to na patelnie masło klarowane i sobie opiekam.
do smazenia to maslo klarowane (ghee), olej kokosowy, smalec. Oliwe najlepiej spozywac na surowo, albo bardzo krótko przesmażyc. Generalnie smazenie nie jest najlepszą metodą obróbki i staraj sie nie traktować go do kazdorazowego przygotowywania posilku
[...] sprawdzaj czy malec nie ma np. wysypek, czy wzdęć. Orzechy należą do silnych alergenów, ale nie każdemu szkodzą). Olej kokosowy na pewno dobrze się sprawdzi jak i masło klarowane do smażenia, warto też sięgnąć po awokado, ma też sporo cennych witamin. Zaopatrz się w różnokolorowe warzywa, w tym też strączki. Zwróć uwagę i na pewno [...]